Follow by Email

Wednesday, February 10, 2010

maafkan aku atas perpisahan ini...

Perangai awal remaja mesti nak berkasih… kelakar pun ada… nakal juga aku nie… aku kenal dia semasa form 1,padahal dulu masa sekolah rendah kte org satu sekolah tapi tak pnh pun berbual… sekarng dia tu jadi ketua tingkatn dlm kelas aku,aku plak Cuma murid biasa je… kenal dia pun sebab dia suka dekat girl yang dok kat sebelah aku dlm class… nak ngrat pnya pasal aku jadi pengantara…
Bosan…. penat… semua ada lah…. jadi pengantara dia je kan…
Orang gi sekolah nak study nie gi berpacar lah plak… tapi sayang girl nie tak terima cinta dia… ditolak cinta tu dalam nada yang sopan… girl tu bgthu aku yang dia “bukan aku tak suka dia tapi aku dah ada pakwe” ciannye…. nak buat macam mana dah tak ada jodoh…

Aku sebagai teman hanya bagi semangat… kami terus berkawan hingga masuk ke form 2….

Semasa difrom 2 plak… kami terus berkawan tapi biasalah dlm persahabatan msti ada salah faham.begitu juga dlm persahabatn kami… citernye mcm nie plak…. aku mula tertarik dgn sikap dia yang begitu rajin,peramah dgn guru2… dia dilantik sbg ketua pengawas sessi petang sekolah kami… besar jawatan yang dia sandang begitu juga dgn aku yang pada masa yang sama aku dilantik sebagai ketua pembimbing rakan sebaya sessi petang… kami terus berkawan hingggalah suatu hari…. aku dan rakan-rakan aku dok berbual,kami di datangi dengan seorang girl… girl nie pn bdk class kte org juga…. dia ingat berjumpa aku secara personal…. ada temujanji lah plak dah…..

Girl nie cakap pada aku…. “aku suka ………….. tu r. kau kawan baik dia kan?boleh kau tolong aku untuk rapat dengan dia tak?”aku terkesima ketika itu… tiada kata yang dapat aku ucap… hanya senyuman dan anggukan sahaja dapat ku berikan…..

Bermula kisah sedih yang membuat aku berhati-hati selepas itu…..

Berbagai cara girl tu buat untuk dapatkan dia tapi syg dia wt dono je….. cian betul lah… aku plak jadi mangsa keadaan… nak thu knp? Tak pasal2 aku dituduh ada scandal dgn dia,mengamuk girl tu sampai dtg umah aku maki-maki…. sedih betul r….. girl tu cakap aku jadi penghalang padahal aku tolong dia tapi dia tuduh mcm tu plak….

Dulu masa girl tu nk jumpa dia kan dataran kat sekolah aku yang kena ckp dia… malunya amat sangat….. macam gatai je kan…. tapi dasar tolong kawan tak fikir pun benda lain walaupun member baik dah ckp byk kali…. jangan…. jangan….

Dah la time tu mama aku sakit kat hospital kerana mgdng adik aku yang bongsu… akhirnya aku ambil keputusan putuskan persahabatan kami… aku tulis dibelakang biodata yang dia beri dulu “aku menyesal jadi kawan kau……” ayat yang takkan aku ucap lagi selepas ini…. maafkan aku teman…………

No comments:

Post a Comment

group anina

group anina